Тариф на електроенергію 1,44 грн/кВт-год діятиме до квітня 2022 року

Головне
Тариф стосуватиметься домогосподарств, які споживають до 250 кВт-год електроенергії на місяць
Головне
17 Серпня, 14:08

Знижений тариф на електроенергію в розмірі 1,44 грн/кВт-год діятиме до кінця квітня 2022 року.

Про це повідомляється в постанові уряду №859.

Тариф стосуватиметься тільки домогосподарств, які споживають до 250 кВт-год електроенергії на місяць. Решта побутових споживачів платитимуть, як і раніше по 1,68 грн/кВт-год за весь обсяг споживання.

Уряд зберіг тариф в 1,68 грн/кВт-год для колективних побутових споживачів, гуртожитків, які розраховуються за е/е за загальним лічильником у частині споживання е/е фізичними особами для власних потреб, за винятком професійної та господарської діяльності, - йдеться у постанові.

За таким тарифом оплачуватимуть е/е багатоквартирні житлові будинки, включно з гуртожитками, на технічні цілі та освітлення дворів, східців і номерних знаків, а також дачні, дачно-будівельні та гаражно-будівельні кооперативи, садові товариства, кооперативи на роботу насосів і освітлення територій. Крім цього, такий самий тариф збережено для юросіб-власників або балансоутримувачів майна, що використовується для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб, у частині задоволення побутових потреб таких осіб, і релігійних організацій на комунально-побутові потреби.

Більше про тарифи на електроенергію читайте у нашому матеріалі: Останній місяць світла у платіжці за 1,68 грн - що буде з тарифами

Читайте також