"Енергоатом" хоче скасувати пільговий продаж електроенергії для населення в 2021 році

Чинний пільговий механізм продажу атомної енергії втратить чинність 31 грудня 2020 року
"Енергоатом" хоче скасувати пільговий продаж електроенергії для населення в 2021 році
АЕС (Фото: НАЕК “Енергоатом”)
13 Листопада 2020, 17:14
читать на русском

Компанія "Енергоатом"оприлюднила окремі деталі свого фінансового плану на 2021 рік.

Про це йдеться на сайті НАЕК "Енергоатом".

Зокрема, в компанії зазначили, що механізм, який передбачає продаж половини виробленого продукту атомною електростанцією за ціною 1 коп. за кВт-год, передбачався урядом як тимчасовий захід, термін якого закінчується 31 грудня 2020 року. Тому НАЕК пропонує Міненерго скасувати покладений на нього обов'язок з продажу електроенергії для потреб населення.

Загалом же фінплан підприємства прогнозує продаж усієї виробленої електроенергії на всіх ринкових сегментах практично на 70% більше, ніж в поточному 2020 році і отримання доходу в сумі 78,04 млрд грн, що на 31,38 млрд грн більше показника на 2020 рік.

Збільшення чистого фінансового результату діяльності компанії у 2021 році дозволить виконати всі ключові фінансові вимоги, які є обов'язковою умовою фінансування інвестиційних програм в міжнародних фінустановах, — йдеться в повідомленні "Енергоатому".

Читайте також

Отриманий прибуток компанія хоче вкласти в будівництво та оновлення стратегічних об'єктів.

На соціальний розвиток компанії та міст-партнерів АЕС планується 859,5 млн грн, що на 175,8 млн грн більше, ніж у цьому році.

Нагадаємо, що за останні три місяці "Нафтогаз" підвищив вартість газу на 61%, повернувши ціни річної давності. Найболючіше це підвищення вдарило по виробниках тепла в Україні.