Українці можуть готуватися до підвищення цін на газ

Нафтогаз оприлюднив жовтневу ПСО ціну газу для виробників тепла
Головне
Українці можуть готуватися до підвищення цін на газ
Нафтогаз
26 Жовтня 2020, 19:31
читать на русском

Нафтогазу довелось переглянути ціну газу для українських виробників тепла на жовтень.

Згідно із повідомленням НАК "Нафтогазу", у жовтні 2020 року оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, яким НАК постачає газ у рамках спеціальних обов’язків, становить 5374,1 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами).

Ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 р. № 867, з урахуванням змін котирувань на європейських газових хабах, - нагадали в Нафтогазі.

Читайте також

Компанія звертає увагу, що за період, який використовується для розрахунків, котирування на природний газ у Європі зросли у порівнянні з вересневими цінами на 26% через підвищення попиту.

Проте, завдяки значним запасам у підземних сховищах газу в Україні, ціна газу для виробників тепла у жовтні зросла порівняно з минулим місяцем на 24%, - зазначають у компанії.

Відзначимо, раніше Нафтогаз підвищив ціни на газ для виробників тепла на вересень на 45% - до 4 318,99 грн за тис. куб. м.

В цілому за три місяці Нафтогаз підвищив вартість газу на 61%, повернувши ціни річної давності.

Наприкінці вересня Нафтогаз України заявив, що вперше за чотири місяці не підвищив ціну на газ.

У жовтні вартість газу для населення в рамках пакета Місячний збережеться на рівні 4,7 грн/куб. м, пакета Річний - 5,24 грн/куб. м (обидві - з ПДВ, без урахування доставки).

1