У Харкові суддя поскаржився на те, що йому дали хабар фальшивими доларами

У конверті слуга закону знайшов ксерокопії доларових купюр
15 Липня, 17:29 256

У Харкові суддя поскаржився, що отримав конверт із ксерокопіями доларів від абонента, до якого позивалося комунальне підприємство "Харківводоканал" через борги.

Про це повідомляє Depo.Харків

Суддя Дзержинського районного суду Ігор Семіряд повідомив Вищу раду правосуддя про втручання у його професійну діяльність.

Він зазначив, що з 17 червня отримав на розгляд позовну заяву КП "Харківводоканал" до абонента про стягнення заборгованості, а вже 29 червня відкрив провадження та призначив засідання.

12 липня до суду поштою від відповідача у справі надійшло клопотання, в якому він просить залишити позов без розгляду. У клопотанні боржник зазначив: "Враховуючи безпідставність правових вимог, прошу прийняти цей невеличкий подарунок, що в конверті, а після винесеної ухвали про залишення без розгляду або закриття провадження, я передам такий подарунок ще". У конверті були ксерокопії купюр номіналом по 100 доларів.

Сам суддя повідомив, що клопотання отримав після того, як призначив вирок.

Дії відповідача суддя розцінив як втручання в правосуддя та попросив Вищу раду вжити заходи щодо забезпечення незалежності та авторитету суддів.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області поліцейські затримали групу фальшивомонетників, які розраховувалися несправжніми купюрами у магазинах.