Фальшивомонетників затримали в Івано-Франківській області - фото, відео

Четверо чоловіків і жінка розраховувалися фальшивими грошима у магазинах
Фальшивомонетників затримали в Івано-Франківській області - фото, відео
Фальшиві банкноти Фото: поліція
14 Квітня 2021, 06:06
читать на русском

В Івано-Франківській області поліцейські затримали групу фальшивомонетників, які розраховувалися несправжніми купюрами у магазинах.

Як повідомляє місцева поліція, четверо чоловіків і жінка розрахувалася у магазині фальшивими банкнотами та втекли на автомобілі з місця злочину.

Поліцейські оперативно затримали двох підозрюваних, а в їх транспортному засобі виявили підроблені купюри в сумі близько 300 тисяч гривень, інших зловмисників – розшукують.

У поліції розповіли про деталі затримання.

Зазначається, що власник одного із торгових закладів села Коршів, що на Коломийщині, повідомив, що четверо чоловіків і жінка придбали в магазині товар та розрахувались, ймовірно, фальшивими купюрами по 500 гривень. Оперативні працівники, патрульні Коломийщини негайно ж розпочали пошуки.

Читайте також

Через чотири години працівники сектору реагування патрульної поліції розшукали автомобіль Lexus в Коломиї. В транспортному засобі знаходились 32-річна жінка та 37-річний чоловік, мешканці Полтавської області.

Провівши огляд автівки, правоохоронці виявили і вилучили банкноти в сумі близько 300 тисяч гривень (купюрами по 500 гривень) з явними ознаками підроблення. Фальшиві гроші відправлено на проведення експертного дослідження, - кажуть поліціянти.

Зловмисників слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Невдовзі суд обере фігурантам запобіжний захід. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Оперативні працівники проводять ряд заходів з встановлення та затримання інших осіб, які причетні до злочину.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області затримали подружжя, яке виготовляло і збувало фальшиві банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень.

1