В Одесі знайшли партію фальшивих бюлетенів для другого туру виборів мера

Підробні документи мали використати під час другого туру голосування на виборах міського голови
В Одесі знайшли партію фальшивих бюлетенів для другого туру виборів мера
Фальшиві бюлетені в Одесі (Фото: СБУ)
11 Листопада 2020, 20:28
читать на русском

Служба безпеки України виявила підроблену виборчу документацію, яка мала бути використана для фальсифікацій під час голосування у другому турі виборів Одеського міського голови.

Про це повідомили на сайті СБУ.

Під час обшуку в офісі громадської приймальні одного з громадсько-політичних діячів Одеси правоохоронці виявили сотні бюлетенів для голосування, які за формою і змістом ідентичні оригінальним документам суворої виборчої звітності.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.

Читайте також

Нагадаємо, в Україні 25 жовтня відбулись вибори депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів. Голосування відбулось у всіх областях, окрім окупованих Донбасу та Криму.

26 жовтня ЦВК підрахувала явку: за підсумками обробки 98,65% інформації від територіальних виборчих комісій вона становить 36,98%. Однак остаточні результати місцевих виборів в окремих областях досі не підраховані.

Тому сьогодні секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов направив лист на ім’я голови Центральної виборчої комісії Олега Діденка з вимогою вжити заходи для встановлення результатів голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року та негайного їх оприлюднення на офіційному веб-сайті ЦВК.

Детальніше про результами місцевих виборів у регіонах України читайте в ексклюзивному матеріалі Парламент.UA: Екзит-поли vs результати ЦВК: хто переміг у регіонах.