Секретар РНБО вимагає від ЦВК оголосити результати виборів

У РНБО нагадали про відповідальність ТВК за недотримання норм Виборчого кодексу
Головне
Секретар РНБО вимагає від ЦВК оголосити результати виборів
подпись Олексій Данілов (фото: Facebook)
11 Листопада 2020, 13:41
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов направив лист на ім’я голови Центральної виборчої комісії Олега Діденка з вимогою вжити заходи для встановлення результатів голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року та негайного їх оприлюднення на офіційному веб-сайті ЦВК.

Про це повідомила пресслужба РНБО України.

Секретар РНБО України зазначив, що ЦВК в умовах нового виборчого закону проводить значну роботу щодо забезпечення виборчих прав українців.

Водночас Апаратом Ради національної безпеки і оборони України фіксується зростання соціальної напруженості і, як наслідок, виникнення ризиків національній безпеці у ситуації, пов’язаній з питанням недостатнього інформування суспільства щодо офіційних результатів виборів, - констатував секретар РНБО.

Данілов зокрема нагадав, що відповідно до календарного плану заходів з підготовки та проведення місцевих виборів, граничною датою встановлення результатів голосування визначено 6 листопада 2020 року.

Водночас станом на сьогодні у певній частині територіальних округів результати голосування з місцевих виборів не встановлені, - зауважив секретар Ради.

Читайте також

Данілов також нагадав про норми законодавства щодо контролю ЦВК за організацією підготовки і проведення виборів, а також встановлення Комісією результатів місцевих виборів у випадку невиконання деякими ТВК вимог Виборчого кодексу.

Враховуючи наведене, в інтересах національної безпеки та для забезпечення принципу демократії… звертаю увагу на вжиття невідкладних заходів щодо встановлення результатів голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року та негайного їх оприлюднення на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії, - йдеться у листі.

Нагадаємо, раніше Данілов заявив, що рішення окремих органів державної влади можуть загрожувати національній безпеці. Він не повідомив, які ж саме рішення і яких органів влади він вважає загрозливими для національної безпеки. Однак, допис на його сторінках у соцмережах  з`явився після прийняття рішення Конституційного суду про неконституційність кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.