У Херсоні заарештували депутата міськради: його підозрюють у держзраді

Він інформував окупантів щодо проукраїнських політичних діячів, активістів, правоохоронців та учасників бойових дій
21 Квітня, 14:22 266

Депутату Херсонської міської ради від політичної партії "Нам тут жити" повідомили про підозру в державній зраді. Його заарештували.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

Депутат Херсонської міськради діючи всупереч присязі перейшов на бік ворога. Маючи доступ до документів він збирав та передавав так званому куратору – представнику країни-агресора відомості щодо проукраїнських політичних діячів, активістів, представників правоохоронних органів та учасників бойових дій на сході України, а також іншу інформацію, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що він закликав інших посадовців співпрацювати з окупантами. Також затриманий організував розміщення особового складу військовослужбовців росії та сприяв у проведенні ремонту ворожої техніки.

Депутат Херсонської міськради брав участь у створенні проросійськими медіа пропагандистських матеріалів приходу "руського миру" на Херсонщину.

За вчинення кримінального правопорушення підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, мешканець Києва погодився на співпрацю з окупантами та став псевдокерівником окупованої Нової Каховки в Херсонській області. Прокуратура повідомила йому про підозру в колабораційній діяльності.

Читайте також