Мешканець Луганщини коригував ворожий вогонь по рідному місту

Чоловік направив снаряди окупантів на центр надання гуманітарної допомоги
Мешканець Луганщини коригував ворожий вогонь по рідному місту
Арешт Фото: Kindel Media з Pexels
16 Квітня 2022, 06:13
читать на русском

У Луганській області затримали 26-річного мешканця Сєвєродонецька, який за допомогою дрону корегував вогонь по місту, у якому проживав.

Як повідомили у поліції, чоловік направив снаряди окупантів на центр надання гуманітарної допомоги, який був розташований у Льодовому палаці спорту.

Затримали колаборанта співробітники Управління карного розшуку та Слідчого управління ГУНП спільно зі співробітниками Сєвєродонецького районного управління поліції.

Сєвєродончанин передавав інформацію через чат у мережі Telegram, де відправляв представникам рф карту з мітками військових та інфраструктурних об’єктів. На карті він не просто позначав місце розташування підрозділів оборони України, а й навіть позначав різноманітними мітками системи озброєння ЗСУ та інших сил захисту, - кажуть у поліції.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 ККУ "Колабораційна діяльність". Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також

1