В окупованому Луганську затримали трьох людей: бойовики підозрюють їх у співпраці з СБУ

Одного із затриманих звинувачують у шпигунстві, а двох у підготовці викрадення
В окупованому Луганську затримали трьох людей: бойовики підозрюють їх у співпраці з СБУ
Бойовики на Донбасі

В окупованому Луганську бойовики затримали трьох людей. Бойовики звинувачують їх у співпраці зі Службою безпеки України.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” із посиланням на інформаційні ресурси угруповання «ЛНР».

Так, затримали 21-річного місцевого жителя Владислава Лілипу. За даними так званого «МГБ», співробітники СБУ нібито завербували його при перетині контрольного пункту «Станиця Луганська» на лінії розмежування у 2015 році, коли хлопцю було 16 років. Там йому нібито дали завдання зі збору відомостей, що становлять інтерес для української розвідки.

Бойовики можуть “засудити” Лілипу до 20 років ув’язення.

Читайте також

Крім того, так зване «МВС ЛНР» затримало двох чоловіків, яких також звинувачують «у диверсійній роботі на Службу безпеки України». За словами «глави МВС ЛНР» Ігоря Корнета, вони нібито готували викрадення громадянина Італії Андреа Пальмері, який воював проти ЗСУ та який зараз живе в окупованому Луганську.

Затримані – Сергій Лук’яненко і Ярослав Калістратов. Лук’яненко, за словами Корнета, у 2016 році воював в угрупованні «ДНР», пізніше влаштувався на роботу в «військову прокуратуру» в Донецьку.

Читайте також

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд у столиці Чехії Празі засудив громадянина Білорусі Олексія Фадєєва до 4,5 років позбавлення волі за допомогу бойовикам на сході України.