У Хмельницькому двоє маленьких братів померли від отруєння чадним газом

За життя старшого хлопчика медики боролися 2 дні
27 Жовтня, 18:14 507

У Хмельницькому двоє маленьких братів померли від отруєння чадним газом.

Про це повідомляє пресслужба поліції Хмельницької області.

У неділю, 25 жовтня, близько 11.00 години медики повідомили до поліції про те, що у квартирі по вулиці Кам’янецькій помер 4-річний хлопчик. Того ж дня 32-річна матір з старшим 9-річним сином звернулася до лікарні зі скаргами на головний біль і нудоту.

Лікарям не вдалося врятувати життя старшого хлопчика. Вночі 27 жовтня з Хмельницької міської дитячої лікарні повідомили у поліцію про те, що 9-річний хлопчик помер.

Менший 4-річний хлопчик помер вдома, старший, 9-річний, — через два дні у реанімаційному відділенні Хмельницької міської дитячої лікарні. Також до лікарні госпіталізували їхню 32-річну матір, - йдеться у повідомленні.

Близька знайома сім'ї, в якій загинули хлопчики, у мережі Facebook написала, що "все сталось через халатність нашої газової служби". Вона зазначила, що раніше, теж були випадки витіку газу, але не було летальних випадків.

В суботу ввечері сусіди викликали газову службу, яка приїхала і не зробила зовсім нічого!

Вночі з суботи на неділю також викликали швидку, бо діткам було погано, швидка дала уколи і сказала, що це звичайне отруєння! (Ніякого запаху газу не було чути)

В неділю зранку не стало молодшого Данічки, - написала жінка.

Читайте також

За попередньою інформацією судмедекспертів, причиною смерті стало отруєння чадним газом.

Працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 статті 115 Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці працюють над встановленням причин, які могли призвести до накопичення у квартирі чадного газу і смерті дітей. Зокрема, відповідні фахівці досліджують вентиляційні шахти, димові канали будинку та газове обладнання в помешканні родини.

Читайте також

Нагадаємо, що у Хмельницькій області через порушення правил експлуатації пічного опалення, отруїлись чадним газом та госпіталізовані п'ятеро осіб, серед них - троє дітей.