У Києві лікарні заповнені хворими на коронавірус майже на 100%

Величезна кількість пацієнтів перебуває в інтенсивній терапії
22 Березня, 11:35 1153

У Києві лікарні заповнені хворими на COVID-19 на 90-100%: багато пацієнтів перебувають у відділеннях інтенсивної терапії, а ліжка практично всі зайняті.

Про це розповів провідний експерт Міністерства охорони здоров'я у боротьбі з COVID-19, лікар Сергій Дубров в етері телеканалу "Україна 24".

Основні київські лікарні заповнені на 90-100%. Величезна кількість пацієнтів перебувають у відділеннях інтенсивної терапії, практично всі ліжка у цих відділеннях зайняті, - зазначив він.

За його словами, рік важкої роботи виснажує медичний персонал - лікарів, середній та молодший медичний персонал. Дубров додав, що потрібно, аби люди дослухалися до рекомендацій і максимально намагалися зупинити передачу вірусу.

Читайте також

Як повідомив лікар, у тих лікарнях, де всі ліжка віддані для хворих на COVID-19, там інша допомога не надається. Щодо лікування людей з іншими хворобами, то є низка окремих лікарень, що лікують таких пацієнтів.

Але наскільки мені відомо, мер Києва разом з департаментом досягли домовленостей із закладами Академії медичних наук, які на себе беруть всю решту пацієнтів, тобто й ургентних, і планових пацієнтів всіх напрямків, крім COVID-19, як це було в грудні 2020 року, - сказав Дубров.


Контекст. Через поширення захворюваності на коронавірус місцева влада Києва посилила карантинні обмеження.

В Україні можуть запровадити локдаун, якщо більшість областей перейдуть до "червоної зони" карантину. Зокрема, якщо понад у 50-70% регіонів максимально посилять обмеження.

Більше читайте у нашому матеріалі: Ситуація критична: що відбувається у лікарнях України та чи буде третій локдаун.