У Кропивницькому в шкільній їдальні отруїлися учні молодших класів

Роботу харчового блоку у навчальному закладі зупинили
2 Лютого, 04:01

У Кропивницькому розслідують спалах гострої кишкової інфекції через учнів загальноосвітнього навчального закладу.

Про це повідомила пресслужба головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Зазначається, що 28 січня до Держпродспоживслужби області надійшло повідомлення від міської ради Кропивницького про погіршення стану здоров'я учнів 1-4 класів ЗНЗ №8.

На ранок 28 січня батьки повідомили, що школярі поскаржились на слабкість, нудоту, блювоту, біль у животі, підвищення температури тіла дітей до 37,2-38,2°C.

Протягом дня ще чотири учнів звернулись за медичною допомогою через біль у животі до медичної сестри закладу, - йдеться у повідомленні.

За консультацією до сімейного лікаря 28-29 січня звернулось 12 учнів, із них двох госпіталізували з діагнозом діарея невстановленої етіології, ще четверо лікуються амбулаторно з діагнозами харчова токсикоінфекція, трьох - гастроентероколіт. У трьох дітей діагноз інфекційного захворювання не встановили.

Читайте також

У службі з'ясували, що всі постраждалі харчувались в їдальні ЗНЗ №8. За результатами санітарно-епідеміологічного обстеження та інспектування харчоблоку закладу фахівці встановили порушення вимог чинного законодавства.

Наразі тривають лабораторні дослідження зразків харчових продуктів, змивів з обладнання харчоблоку, питної води, готових страв, відібраних на харчоблоці.

Від 29 січня роботу харчоблоку зупинили, а в закладі провели кінцеву дезінфекцію. А учнів молодших класів перевели на дистанційну форму навчання.

Нагадаємо, що у ліцеї №3 м. Дергачі Харківської області зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції, де лише за два дні захворіли 37 дітей.

У ліцеї провели дезінфекцію, відібрали проби води та харчових продуктів, змивів з об'єктів зовнішнього середовища. Лікарі обстежили хворих і контактних осіб, а також опитали та відвідали хворих.

Згодом збудника інфекційного захворювання не виявили у відібраних пробах, але кількість хворих збільшилась до 43.