Отруєння у ліцеї в Харківській області: відомі результати досліджень

Наразі 43 хворих на гостру кишкову інфекцію
Отруєння у ліцеї в Харківській області: відомі результати досліджень
Хвора у лікарні (фото: Pexels)
23 Листопада 2020, 19:06
читать на русском

У Дергачівському ліцеї, що в Харківській області, збудника інфекційного захворювання не виявили у відібраних пробах. Кількість хворих збільшилась до 43.

Про це повідомила державна установа "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

Зазначається, що станом на 23.11.2020 кількість хворих становить 43 особи, з них 42 учні та 1 вчитель. Хворі перебувають на амбулаторному лікуванні, стан їх задовільний.

Нових випадків захворювань серед учнів та персоналу ліцею не зареєстровано.

За результатами лабораторного обстеження хворих та дослідження харчових продуктів, змивів з об’єктів зовнішнього середовища збудник інфекційного захворювання не виявлено.

Читайте також

Одна (з комунального водогону) з двох проб води, відібраних у ліцеї за результатами санітарно-мікробіологічного дослідження не відповідає вимогам Держаних санітарних норм і правил, - йдеться у повідомленні.

Навчально-виховний процес для учнів початкової школи відновили з проведенням огляду учнів перед початком занять медичним працівником.

Харчоблок закрили. У ліцеї продовжують проводити протиепідемічні заходи.

Нагадаємо, що у ліцеї №3 м. Дергачі Харківської області зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції, де лише за два дні захворіли 37 дітей.

У ліцеї провели дезінфекцію, відібрали проби води та харчових продуктів, змивів з об'єктів зовнішнього середовища. Лікарі обстежили хворих і контактних осіб, а також опитали та відвідали хворих.