У Мінкульті проводять обшуки через видачу дозвільних документів

Обшуки проходять також в директораті культурної спадщини і музеїв
17 Грудня, 16:51

Слідчі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) проводять обшуки в Міністерстві культури у справі про видачу дозвільних документів у 2019 році, коли Мінкульт ще не був створений.

Про це повідомили в пресслужбі Мінкульту.

Обшуки проходять в приміщенні Мінкульту, а також в директораті культурної спадщини і музеїв.

Кримінальну справу, в рамках якої проводяться слідчі дії, стосується видачі документа дозвільного характеру в 2019 році - тоді Мінкульт ще не було створено. Міністерство готове максимально сприяти розслідуванню цієї справи, співпрацювати зі слідством, допомагати з'ясовувати всі обставини, щоб законність восторжествувала, - повідомили в міністерстві.

Читайте також

Нагадаємо, що Міністерство культури України хоче запровадити у державі мінімальні стандарти забезпечення громадян культурними послугами задля того, щоб забезпечити людям гідні умови праці, відпочинку і розвитку.

Тому міністерство окреслило три важливі кроки на найближчий час:

  • Затвердити та впровадити мінімальні стандарти забезпечення громадян культурними послугами. Вони вже напрацьовані і цього тижня будуть надіслані на погодження до ЦОВВ та Асоціацій органів місцевого самоврядування.
  • Продовжити ініціативу по створенню Центрів культурних послуг. Низка успішних прикладів ЦКП, побудованих ресурсом ОТГ, доводять їхню ефективність. Рівень залученості населення у культурне життя там значно вищий.
  • Погодити план з реалізації реформи фінансування, який від МКІП вже подано на розгляд Кабміну. Без реформування системи фінансування культури на місцевому рівні – її роль і місце у житті громади та держави буде змінюватися дуже повільно.