У МЗС України розповіли, що очікують від візиту держсекретаря США

США підтримує Україну
5 Травня, 19:36

Україна розглядає візит держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва як "сигнал надзвичайно потужної підтримки" з боку США у російській агресії.

Про це в ефірі "Україна 24" розповів заступник глави МЗС України Євген Єнін.

Ми розглядаємо візит як сигнал надзвичайно потужної підтримки з боку Сполучених Штатів у протидії російській гібридній агресії, - сказав він.

Візит держсекретаря США до України "є першим повноцінним двостороннім візитом до європейської столиці".

Ми розраховуємо на посилення нашої підтримки, як у політичній, так і в оборонній сфері з боку нашого головного безпекового союзника. Ми розраховуємо на подальшу підтримку Сполученими штатами курсу реформ, а також модернізацію всіх сфер життєдіяльності, насамперед тих, які, безумовно, пов'язані з національною безпекою і обороною, - підкреслив Єнін.

Нагадаємо, глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен перебуватиме з візитом в Україні 5-6 травня. Плануються його зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським (досьє Володимира Зеленського), прем’єр-міністром Денисом Шмигалем й міністром закордонних справ Дмитром Кулебою (досьє Дмитра Кулеби). Крім того, держсекретар США планує зустрітися з представниками громадянського суспільства в Україні.

Читайте також