У Палаці спорту розгорнуть шпиталь для хворих на COVID-19 - Ляшко

Залишається проблема у медичному персоналі
2 Листопада, 14:06 833

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Міністерство охорони здоров'я готується розгорнути мобільний шпиталь у Палаці спорту в Києві.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Сьогодні".

Ляшко зазначив, що уже є попередній бюджет, який доопрацьовують. ДП "Медичні закупівлі", за завдання МОЗу, проаналізувало ціни на потреби щодо обладнання, тому вже готується постанова, якою виділять кошти на розгортання шпиталю у Палаці спорту.

Це шпиталі, які мають бути розгорнуті в пристосованих приміщеннях, що мають опалення, вентиляцію, санітарно-технічні умови, - наголосив санлікар.

Читайте також

За його словами, це мають бути великі площі, на яких додатково розміщуються ліжка таким чином, щоб була велика блокова система, де можна буде підвести кисень до ліжко-місць, забезпечити реанімаційні відділення, кімнати для медичного персоналу.

Ляшко (досьє Віктора Ляшка) також зазначив, що найбільша проблема у тому, що не вистачає медичного персоналу та медичного обладнання для таких великих площ, але у відомстві знають, скільки обладнання є на ринку, як його купити і поставити.

Питання не так в обладнанні, як у забезпеченні медичним персоналом. Зі збільшенням кількості медичних ліжок проблема збільшення кількості медичного персоналу не вирішиться сама собою, адже лікар – це професія, яка здобувається роками, - додав він.

Читайте також

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко вважає, що цієї зими ситуація з коронавірусом в Україні погіршиться. Такі висновки зробили у МОЗі проаналізувавши динаміку захворюваності.