У Сумській області військовий поширив пропагандистську листівку в "Однокласниках": його засудили

Його публікацію переглянули 66 людей, а людина навіть вподобала запис
10 Січня, 11:30 538

Колишнього учасника війни на Донбасі засудили за поширення пропаганди у забороненій в Україні соцмережі "Однокласники". Військовий має сплатити штраф.

Про це йдеться у реєстрі судових рішень.

У Сумській області Роменський районний суд виніс вирок військовому, якого звинувачували у поширенні пропагандистської листівки в соцмережі "Однокласники". У 2020 році 56-річний чоловік лайкнув та поділився публікацією – агітаційною листівкою із зображенням радянського герба, зірки з серпом та молотом, з написом "Один народ" та з сучасними прапорами Росії, України та Білорусі.

Його публікацію переглянули 66 людей, а людина навіть вподобала запис.

Під час досудового розслідування прокуратура кваліфікувала дії чоловіка за ч. 2 ст. 109 ККУ як розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Військового визнали винним та призначили штраф у сумі 4250 гривень. Також він повинен сплатити витрати на судову експертизу вартістю 6537 гривень.

Нагадаємо, що народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя" Ілля Кива на російському телеканалі заявив, що Україна має бути частиною "єдиного слов’янського союзу" з Росією і разом протистояти Заходу.

Читайте також