Нардеп Кива на російському каналі виправдав окупацію Криму та підтримав РФ

Політик виступив за злиття України з Росією
Нардеп Кива на російському каналі виправдав окупацію Криму та підтримав РФ
Ілля Кива Фото: УНІАН
29 Грудня 2021, 16:20
читать на русском

Народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя" Ілля Кива на російському телеканалі заявив, що Україна має бути частиною "єдиного слов’янського союзу" з Росією і разом протистояти Заходу.

Про це політик сказав на пропагандистському каналі "Росія 1", а відео поділився у своєму Telegram-каналі.

За словами Киви, Росія почала диктувати умови та заявляти про свої права на територію, яка має перебувати в одному "слов’янському союзі". Кива вважає, що слов’янські народи повинні возз’єднатися і "бути тією силою, яка протистоїть Заходу".

Це чудова політична гра, яка заслуговує на повагу. Вісім років тому ви віддали Україну, але забрали Крим, а за вісім років ви прийшли по все, — сказав депутат, коментуючи захоплення українського Криму Росією.

На думку Киви, дії України — "це лише дії колонізаторів, які використовують її як затравку, як витратний матеріал, як ресурс". Він додав, що сьогодні Росія може відіграти ключову роль у майбутньому України. Крім того, Революцію гідності 2013-2014 років він назвав "державним переворотом всередині країни".

Нагадаємо, що Ілля Кива заговорив українською мовою у кулуарах Верховної Ради та поскандалив з матерями загиблих захисників на Донбасі.

Читайте також

1