"А в туалеті мені якою мовою говорити?": Кива поскандалив в Раді з матерями загиблих військових на Донбасі

Нардеп обурився, що його попросили розмовляти державною мовою у будівлі парламенту
"А в туалеті мені якою мовою говорити?": Кива поскандалив в Раді з матерями загиблих військових на Донбасі
Ілля Кива (фото: УНІАН)
1 Грудня 2021, 17:04
читать на русском

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Кива заговорив українською мовою у кулуарах Верховної Ради та поскандалив з матерями загиблих захисників на Донбасі.

Про це повідомляє PavlovskyNEWS.

Конфлікт почався з того, що мати вбитого Євгена Харченка Наталія перервала інтерв'ю нардепа та обурилась тим, що Кива розмовляє російською мовою. Оскільки депутат перебував в державній інституції, у стінах українського парламенту.

Далі Кива поскандалив з Іриною Рижак, сина якої вбив російський снайпер у 2014 році в Докучаєвську, заявивши, що "ми ніколи не відмовимось від нашої мови".

Далі нардеп заявив, що він зараз не за трибуною Верховної Ради, тому не мусить говорити українською мовою. Коли співбесідниця наголосила, що він перебуває в державній установі і його аморальність та поведінка - це ганьба. Але Кива продовжував стояти на своєму, зазначивши, що мільйони його виборців вважають, як і він.

Я не знаходжусь зараз на трибуні Верховної Ради. Зараз я знаходжусь в кулуарах. Вибачте, будь ласка, а в туалеті мені якою мовою розмовляти?, - резюмував Кива.

Нагадаємо, що народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива проживає у незадекларованому триповерховому будинку у селі Козин під Києвом вартістю 21 млн гривень. Нещодавно у нього правоохоронці проводили обшуки.

Читайте також

1