Кива захистив дисертацію, але не зміг сказати, що таке демократія та євроінтеграція (відео)

Нардеп від "ОПЗЖ" став кандидатом наук з державного управління
Кива захистив дисертацію, але не зміг сказати, що таке демократія та євроінтеграція (відео)
Ілля Кива (Фото: Фейсбук)
26 Квітня 2021, 13:59
читать на русском

Скандальний народний депутат від партії "ОПЗЖ" Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління.

Про це пишуть журналісти, яких не пустили на захист дисертації нардепа.

Захист відбувався в Інституті підготовки кадрів Держслужби зайнятості.

Як повідомив у своєму Фейсбуці журналіст Данило Мокрик, на захист дисертації Киви не пускали журналістів "без акредитації".

Троє чоловіків у чорному одязі, які відмовлялися представлятись і пояснювати, на кого вони працюють, блокували вхід до аудиторії, у якій захищав кандидатську дисертацію Кива, - розповіли журналісти видання УП.

На прохання журналістки УП чоловіки відмовились представлятись і показувати посвідчення..

На запитання журналістів, хто ці чоловіки в чорному, Кива відповів: "Студенти чи може аспіранти". Ці ж чоловіки супроводжували Киву у вбиральню і оберігали його від журналістів.

Не пускає працівник поліції в цивільному. Бо в нього є "списки". В списках 90% - представники каналів Медведчука. Акредитацію проводили помічники Киви, - написав Мокрик.

Мокрик викликав поліцію на місце через перешкоджання законній журналістській діяльності. Лише після прибуття поліції, ситуацію вдалося залагодити і навіть отримати коротке відео, на якому здобувач наукового ступеня Кива не може відповісти на просте питання.

А ось, власне, фрагмент самого захисту. Киву запитали, що він має на увазі під "демократичним євро-інтегрованим державним апаратом". Нардеп пообіцяв дати відповідь в наступній своїй дисертації, - пишуть Вартові експресо.

Загалом захист тривав з 10 до 13 години. Члени комісії проголосували одностайно: 13 - за, 0 – проти. Таким чином Кива став кандидатом наук із державного управління.

В Інституті підготовки кадрів від жодних пояснень, чому ж порушили закон про вільний доступ і публічний захист,  відмовилися.

Водночас журналіст Данило Мокрик стверджує, що прочитав усі 245 сторінок дисертації Киви і знайшов там підроблені дані і документи, деталі фальшування Кивою дисертації він обіцяє оприлюднити ввечері.

Після захисту кандидатської дисертації нардепу від ОТЗЖ сказали, що він "наклав на права журналістів і громадян". У відповідь політик запропонував піти з ним в туалет, щоб зробити те, про що говорив опонент. Після своєї репліки Ківа пішов від журналістів.

Читайте також


Контекст: 24 березня стало відомо, що Ілля Кива претендує на науковий ступінь кандидата наук. Депутат стверджує, що писав дисертацію п’ять років.

За даними руху Чесно, Кива закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю "правознавство" та Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю "право".

Також він навчався у Полтавському національному педагогічному університеті імені Короленка (педагог-психолог) та Полтавському нафтовому геологорозвідувальному технікумі (кваліфікація "технік-механік").

1