Донька нардепа Киви очолить департамент у Полтавській міськраді

27-річна Катерина Кива виграла конкурс на посаду директора Департаменту з питань реєстрації
Донька нардепа Киви очолить департамент у Полтавській міськраді
Катерина та Ілля Киви (Фото: Телеграм)
3 Березня 2021, 19:12
читать на русском

Переможницею конкурсу на посаду директора Департаменту з питань реєстрації у Полтавській міськраді стала Катерина Кива — донька одіозного нардепа від "ОПЗЖ" Іллі Киви.

Конкурс на вакантну посаду транслювала Полтавська міська рада.

Конкурсна комісія визнала 27-річну Катерину Киву переможницею конкурсу на заміщення вакантної посади директора Департаменту з питань реєстрації. Вона була єдиною, хто подав документи на конкурс і, за рішенням комісії, показала хороші результати.

Кива успішно склала тестове завдання та виконала три практичних завдання на "добре", "відмінно" та "відмінно". За результатами, отримала 23 бали з 25-ти. Тому комісія рекомендуватиме Полтавському міському голові призначити її на посаду директора департаменту.

Сам нардеп Кива підтвердив інформацію про те, Катерина Кива, яка подалася на конкурс — його дочка. Вона навчалася у Харківському національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого та у Національній академії внутрішніх справ у Києві.

З 2017 року Катерина Кива працювала в органах поліції. Спочатку була інспектором відділу Департаменту протидії наркозлочинності. Остання її посада — старший інспектор відділу організації відбору та проведення атестування. Катерина звільнилася з посади у департаменті кадрового забезпечення поліції у вересні 2020 року.

Згідно з поданою декларацією, Катерина Кива має квартиру в Києві площею 49 м², яку придбала за 286 тисяч грн. Також вона є власницею автомобіля Mazda 3 Touring 2018 року випуску, який коштує 631 тисячу грн. За 2020 рік Катерина Кива отримала 241 тисячу грн зарплати. Також вона задекларувала грошовий подарунок у 57 тисяч грн.


Контекст. Раніше членкиня партії "Опозиційна платформа - За життя" Карина Дячун, яка працювала секретаркою народного депутата Іллі Киви, стала заступницею голови Полтавської районної ради. У липні 2019 року її визнали винною в крадіжці iPhone 6 Plus вартістю 4100 грн.

1