На Західній Україні вперше пересадили донорську печінку

Водночас в інших трьох операційних медики пересаджували серце та нирки
30 Грудня, 05:11 315

Львівські лікарі провели першу на Західній Україні операцію з трансплантації печінки. Донором стала 47-річна львів'янка ㅡ її серце, печінка та нирки допомогли врятувати життя чотирьом пацієнтам.

Про це повідомили у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

У Львові пересадили ще одне серце, дві нирки та печінку від посмертного донора. Трансплантацію печінки виконали вперше на Західній Україні.

Донором стала 47-річна жінка, яку госпіталізували з розривом аневризми. Її рідні - мама та син, що навчається в семінарії – одразу дали згоду на донорство задля порятунку інших життів, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Печінку пересадили 39-річній жінці із Житомира, у якої був цироз. Така хвороба не піддається лікуванню, тому єдиним виходом для пацієнтки була саме трансплантація.

Водночас в інших трьох операційних медики пересаджували серце та нирки.

Серце отримав 45-річний чоловік з Одеси, який мав проблеми зі здоров'я після інфаркту. Нирки отримали мешканці Тернопільської області - 35-річна жінка та 47-річний чоловік. Нові нирки запрацювали ще на операційному столі.

Нагадаємо, що у Львівській лікарні робот-хірург Da Vinci прооперував першого пацієнта без жодного розрізу, а лише через проколи.