ЄС вперше дозволив продаж штучного серця для пацієнтів

Штучне серце стане заміною для пацієнтів, що очікують на трансплантацію органу
ЄС вперше дозволив продаж штучного серця для пацієнтів
Лікар зі штучним серцем фото: Bloomberg)
24 Грудня 2020, 21:27
читать на русском
Європейський регулятор вперше дозволив продаж штучного серця, яке розробила французька біомедична компанія Carmat.

Про це пише Bloomberg.

Ліцензія дозволяє компанії продавати свою розробку у країнах-членах Європейського Союзу. Штучне серце стане тимчасовою заміною для пацієнтів, що очікують на трансплантацію органу, - йдеться у повідомленні.

Компанії знадобилось 10 років для того, щоб отримати дозвільний документ. Як зазначають самі розробники, це стало рекордом серед складних медичних розробок.

Тепер Carmat планує почати виробництво апарату у січні. Процес розповсюдження цієї розробки має бути делікатним, кажуть у компанії. Зараз розробники спілкуються з лікарнями та шукають пацієнтів, які першими випробують штучне серце.

Читайте також

Орієнтовно, пристрій почнуть продавати у другому кварталі 2021 року. Аналітики кажуть, що ця розробка має неймовірний потенціал, враховуючи потребу пацієнтів у ньому та те, наскільки неефективними наразі є альтернативні проєкти.

Зазначається, що до 2030 року штучне серце може приносити компанії 700 мільйонів доларів щорічно.

Нагадаємо, що нижня палата парламенту Іспанії схвалила законопроєкт про легалізацію евтаназії. Право на добровільний відхід з життя хочуть наділити смертельно хворих пацієнтів і людей з невиліковними хворобами.

1