Іспанія схвалила легалізацію евтаназії

Витрати на евтаназію буде брати на себе державна система охорони здоров'я Іспанії
Іспанія схвалила легалізацію евтаназії
Пацієнт (фото: з відкритих джерел)
19 Грудня 2020, 02:01
читать на русском

Нижня палата парламенту Іспанії схвалила законопроєкт про легалізацію евтаназії. Право на добровільний відхід з життя хочуть наділити смертельно хворих пацієнтів і людей з невиліковними хворобами.

Про це повідомляє Euronews.

Згідно із законопроєктом, витрати на евтаназію буде брати на себе державна система охорони здоров'я Іспанії. А пацієнт має мінімум чотири рази підтвердити своє бажання з моменту подачі заяви. При цьому він в будь-який момент зможе відкликати запит або попросити про відстрочку.

Читайте також

Також повідомляється, що правом на евтаназію зможе скористатися повнолітній громадянин Іспанії або той, хто має посвідку на проживання.

Зазначають, що закон просувають соціалісти, в той час, як консерватори і крайньоправі виступають за паліативну допомогу. Далі документ надійде на обговорення до сенату - верхня палата парламенту.

Нагадаємо, що у Новій Зеландії проголосували за легалізацію евтаназії – попередні результати референдуму показали, що 65,2% громадян підтримали відповідний закон, розроблений ще торік.

Тепер смертельно хворі люди в цій країні, яким прогнозується жити менш як 6 місяців, матимуть можливість вибрати евтаназію за згоди 2 лікарів.