Спецкомісія ООН вилучила марихуану зі списку найнебезпечніших наркотиків

Медичний канабіс вилучили з переліку найнебезпечніших наркотиків
Спецкомісія ООН вилучила марихуану зі списку найнебезпечніших наркотиків
канабіс Фото: EPA-EFE/BEA KALLOS
3 Грудня 2020, 01:00
читать на русском

Спеціальна комісія ООН із наркотичних засобів вилучила медичний канабіс зі списку найнебезпечніших наркотиків у світі.

Про це повідомило видання The New York Times.

Таке рішення комісії ООН дозволить розширити дослідження медичного використання марихуани.

Під час голосування представники 53-х держав, які є членами Комісії, врахували низку рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо перекласифікації канабісу та його похідних.

Основну увагу акцентували на ключовій рекомендації щодо вилучення канабісу зі Списку IV Єдиної конвенції про наркотичні засоби 1961 року, де він перебував разом із небезпечними наркотиками, які викликають залежність, такими як героїн і кокаїн.

Читайте також

Нагадаємо, у Верховній Раді створили робочу групу, яка напрацьовує законопроєкт щодо застосування медичного канабісу в Україні. Розглядається два варіанти появи медичного канабісу в Україні: імпорт вже готових препаратів, які використовуються у медичній сфері, або імпортозаміщення цих препаратів.

Раніше в Офісі президента наголосили, що питання стоїть виключно про легалізацію медичного канабісу в лікувальних цілях. Загалом такий препарат потрібен двом мільйонам українців. Наприклад: для боротьби з депресією, посттравматичним синдромом у військових, які повертаються з війни та багатьом іншим.