У президента пояснили, чому хочуть запитати українців про легалізацію канабісу

Два мільйони українців потребують ліків з канабісу
Важливо
У президента пояснили, чому хочуть запитати українців про легалізацію канабісу
Офіс президента (фото: УНІАН)
16 Жовтня 2020, 11:51
читать на русском

В Офісі президента заявили, що Зеленський запропонував питання на референдумі про медичний канабіс для того, щоб не дати політикам спекулювати на цій темі.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

У президента нагадали, що за останні роки в багатьох країнах світу канабіс почав використовуватися в знеболюючих ліках для важкохворих, в той час, як в Україні для полегшення болю пацієнтів використовують більш важкі та шкідливі препарати.

Читайте також

Уточнюється, що загалом такий препарат потрібен двом мільйонам українців. Наприклад: для боротьби з депресією, посттравматичним синдромом у військових, які повертаються з війни та багатьох іншим.

В Офісі президента вважають, що дізнатися думку народу з питання легалізації канабісу необхідно вже зараз, інакше спекуляції політиків, прихильників і противників будуть тривати роками.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на 5 актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

Питання оголосили такі:

  • Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  • Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  • Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?
  • Чи підтримуєте ви легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?
  • Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?

Читайте також

Своєю чергою, у Центральній виборчій комісії запевнили, що не долучатимуться до проведення опитування, яке президент України Володимир Зеленський анонсував на день виборів - 25 жовтня.

Крім того, співкоординаторка всеукраїнської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська вважає, що опитування на дільницях може бути розцінено, як втручання у вибори, а також немає законних підстав для організації опитування в приміщенні для голосування.

1