Друге питання Зеленського: у президента дали роз'яснення

В Офісі президента вважають, що створення на вільній частині Донбасу спеціальних економічних умов суттєво вплине на темпи реінтеграції
Важливо
Друге питання Зеленського: у президента дали роз'яснення
Офіс президента України (фото: УНІАН)
15 Жовтня 2020, 12:30
читать на русском

Сьогодні президент України Володимир Зеленський назвав друге питання загальнонаціонального опитування. Воно стосується створення вільної економічної зони на Донбасі.

У пресслужбі глави держави опублікували роз'яснення щодо "другого питання президента".

Коли говоримо про Донбас, маємо враховувати, що станом на сьогодні у Донецькій і Луганській областях все ще є дві частини: підконтрольна державі та тимчасово окупована. Зрозуміло, що ми обов’язково повернемо Донецьк і Луганськ. Але пришвидшити цей процес, спростити реінтеграцію, відійти від традиційно пасивного очікування позитивного рішення можна лише за рахунок більш проактивної та ініціативної нашої позиції, - зазначають в Офісі президента.

Читайте також

На думку представників глави держави, створення на Донбасі, на вільній частині, спеціальних економічних умов суттєво вплине на темпи та концепції дієвої реінтеграції.

Прийшовши на дільницю для голосування на місцевих виборах, українці зможуть самостійно відповісти на питання про створення в Донецькій і Луганській областях вільної економічної зони. Це вкрай важливе питання, яке зможе забезпечити країні можливість укорінення справді ефективної реінтеграційної моделі. Мова про концепцію регіональної економіки, яка "зшиває" регіон, робить його привабливим для бізнесу, системно відновлює інфраструктуру, - зазначають у пресслужбі.

На їхню думку, прискорений економічний розвиток з нашого боку лінії розмежування на Донбасі може бути й наочним аргументом для абсолютно всіх мешканців тимчасово окупованої території обирати саме Україну.

Читайте також

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на 5 актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

14 жовтня президент Володимир Зеленський озвучив перше запитання з п’яти анонсованих на опитуванні у день місцевих виборів 25 жовтня.

Перше питання звучить так: "Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?".

Друге питання було назване 15 жовтня - це створення на Донбасі вільної економічної зони.

1