ЦВК не братиме участі у проведенні опитування, яке анонсував Зеленський

Голова Центрвиборчкому заявив, що установа робить “все можливе і неможливе”, щоб провести місцеві вибори на належному рівні
ЦВК не братиме участі у проведенні опитування, яке анонсував Зеленський
ЦВК (фото: пресслужба)

Центральна виборча комісія не долучатиметься до проведення опитування, яке президент України Володимир Зеленський анонсував на день виборів - 25 жовтня.

Про це йдеться у повідомленні Центрвиборчкому.

ЦВК не буде залучена до проведення цього опитування, – йдеться в заяві.

Читайте також

Голова Центрвиборчкому Олег Діденко заявив, що установа робить “все можливе і неможливе”, щоб провести місцеві вибори на належному рівні.

Вибори відбудуться відповідно до вимог Виборчого кодексу, будь-яких дій щодо організації опитування громадської думки ЦВК не здійснює. Вбачається, що ініціатива президента буде організовуватись не відповідно до виборчого законодавства, а деталі щодо цієї ініціативи, зокрема формату її реалізації, думаю, всі ми дізнаємось найближчим часом, – сказав Діденко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на 5 актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

Водночас президент не сказав, про які 5 важливих питань іде мова, але пообіцяв озвучити відповідну інформацію трохи згодом.