Україна отримає від МБРР 530 мільйонів доларів

Кредит буде надано на пільгових умовах під гарантії Британії та Данії на 19 років
11 Вересня, 01:24

Кабмін ухвалив рішення взяти кредит  у 530 млн дол. у Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) на підтримку державних видатків.

Як повідомляє Міністерство фінансів, кредит буде надано на пільгових умовах під гарантії Великої Британії та Данії на 19 років з п’ятирічним пільговим періодом.

Процентна ставка становитиме 0,25% річних (нараховується на невикористану частину позики).

Кошти буде спрямовано на оплату роботи працівників бюджетної сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо, - кажуть у відомстві.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що така підтримка МБРР допоможе Україні у безперебійному виконанні своїх соціальних зобов’язань. Кошти, зокрема, будуть спрямовані на оплату праці рятувальників, освітян, медиків, а також на пенсійні виплати та соціальну допомогу.

Нагадаємо, 20 липня Кабмін схвалив залучення гранту на 4,5 млрд доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку.