Україна отримає від МБРР 530 мільйонів доларів

Кредит буде надано на пільгових умовах під гарантії Британії та Данії на 19 років
Україна отримає від МБРР 530 мільйонів доларів
Кабінет Міністрів України (фото: Парламент UA)
11 Вересня 2022, 01:24
читать на русском

Кабмін ухвалив рішення взяти кредит  у 530 млн дол. у Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) на підтримку державних видатків.

Як повідомляє Міністерство фінансів, кредит буде надано на пільгових умовах під гарантії Великої Британії та Данії на 19 років з п’ятирічним пільговим періодом.

Процентна ставка становитиме 0,25% річних (нараховується на невикористану частину позики).

Кошти буде спрямовано на оплату роботи працівників бюджетної сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо, - кажуть у відомстві.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що така підтримка МБРР допоможе Україні у безперебійному виконанні своїх соціальних зобов’язань. Кошти, зокрема, будуть спрямовані на оплату праці рятувальників, освітян, медиків, а також на пенсійні виплати та соціальну допомогу.

Нагадаємо, 20 липня Кабмін схвалив залучення гранту на 4,5 млрд доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку.

1