Україна, Польща та Литва активізують співпрацю у сфері безпеки через тиск Росії

Можливе посилення впливу РФ - виклик для України, Литви та Польщі
20 Жовтня, 20:40 255

Україна, Польща та Литва активізують співпрацю у сфері безпеки в рамках "Люблінського трикутника". Причиною цього є ситуація в Білорусі та можливе посилення впливу Росії в регіоні.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов під час зустрічі з послом Литви в Україні Вальдемарасом Сарапінасом, передає пресслужба відомства.

Керівники безпекових відомств України, Литви та Польщі активізують співпрацю у форматі "Люблінського трикутника". Така зустріч повинна бути організована найближчим часом, - заявив Данілова.

Читайте також

Він додав, що результати президентських виборів в Білорусі будуть впливати на безпеку в Європі, зокрема враховуючи російський фактор.

Можливе посилення впливу РФ - виклик для України, Литви та Польщі. Наша співпраця є важливою для збереження миру та спокою в регіоні, - сказав Данілов.

Литовський посол, серед іншого, запевнив, що Литва і надалі буде підтримувати Україну в її протистоянні з РФ, а також її європейські та євроатлантичні прагнення.

Ми будемо з вами до вашої, а, значить, і нашої перемоги, - сказав Сарапінас.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 9 жовтня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів позачергову селекторну нараду через зростання захворюваності на COVID-19. На нараду зібрались всі голови обласних державних адміністрацій, міністри, а також секретар Ради національної безпеки і оборони.