Велика Британія та Україна підписали Меморандум про посилення співпраці в оборонній галузі

Угода передбачає залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів
Важливо
Велика Британія та Україна підписали Меморандум про посилення співпраці в оборонній галузі
Фото: Офіс Президента України / Facebook
7 Жовтня 2020, 21:35
читать на русском

Міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес підписали Меморандум про посилення співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії у військовій і військово-технічній сферах.

Угоду було підписано у присутності президента України Володимира Зеленського (Володимир Зеленський  - досьє), який перебуває з офіційним візитом у Великій Британії.

Читайте також

Зокрема, Меморандум передбачає співпрацю в оборонній галузі, повідомляє пресслужба глави держави.

Важливим є залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це має суттєво підвищити ефективність і скоротити терміни реалізації спільних проектів у оборонній сфері, що є критично важливим в умовах загострення ситуації, що триває в Чорноморському регіоні.

Читайте також

Нагадаємо, 7 жовтня у межах офіційного візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою зустрілися з членами королівської родини Великої Британії, герцогом Кембриджським принцом Уїльямом та герцогинею Кембриджською Кетерін Міддлтон.

Як повідомляє пресслужба президента України, під час аудієнції принц Уїльям відзначив важливість офіційного візиту Зеленського до Великої Британії.

Володимир Зеленський наголосив на теплому прийомі, який відчуває українська делегація у Великій Британії, та важливості підтримки міжлюдських контактів, - йдеться у повідомленні.

Наостанок зустрічі, Зеленський запросив герцогів Кембриджських відвідати Україну з візитом.

1