До Одеського порту зайшов британський есмінець Dragon

"Візит" корабля триватиме до 12 жовтня поточного року
Головне
До Одеського порту зайшов британський есмінець Dragon
Есмінець Фото: www.mil.gov.ua
7 Жовтня 2020, 17:22
читать на русском

До Одеського морського порту в рамках дружнього візиту прибув есмінець Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії "Dragon".

До плану візиту увійде проведення протокольної зустрічі між делегаціями військово-морських сил двох країн, спільні корабельні тренування на борту британського есмінця, а також проведення спільного тренування в морі типу "PASSEX", повідомляє Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил.

Есмінець Фото: mil.gov.ua

"Візит" корабля триватиме до 12 жовтня поточного року.

Читайте також

Довідково. Есмінець Королівських ВМС Великої Британії "Dragon" (D35) увійшов до складу флоту на початку 2012 року. На кожній стороні його корпусу присутнє зображення валлійського дракона Y Ddraig Goch — національного символу Уельсу. Це єдиний корабель королівського флоту, який був прикрашений таким чином.

Нагадаємо, 7 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна та Велика Британія підпишуть меморандум про розбудову Військово-морського флоту ЗСУ на 1,25 млрд фунтів стерлінгів.

Друге питання – це підписання меморандуму щодо розбудови Військово-морського флоту (Збройних сил України – ред.) – важливий стратегічний документ. Будемо на військово-морській базі та підпишемо цей меморандум на суму 1,25 млрд фунтів стерлінгів, - уточнив Зеленський.

Президент переконаний, що в Україні знову з’явиться Військово-морський флот.

Мені здається, що це важливий, перший, потужний крок, - додав він.

1