Україна та Британія підпишуть меморадум про розбудову флоту ЗСУ на 1,25 млрд фунтів

Український флот має відбудуватись
Україна та Британія підпишуть меморадум про розбудову флоту ЗСУ на 1,25 млрд фунтів
Володимир Зеленський (фото: Офіс президента)
7 Жовтня 2020, 14:46
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна та Велика Британія підпишуть меморандум про розбудову Військово-морського флоту ЗСУ на 1,25 млрд фунтів стерлінгів.

Про це президент (досьє Володимира Зеленського) розповів у коментарі виданню УНІАН під час офіційного візиту до Великої Британії.

Друге питання – це підписання меморандуму щодо розбудови Військово-морського флоту (Збройних сил України – ред.) – важливий стратегічний документ. Будемо на військово-морській базі та підпишемо цей меморандум на суму 1,25 млрд фунтів стерлінгів, - уточнив Зеленський.

Президент переконаний, що в Україні знову з’явиться Військово-морський флот.

Мені здається, що це важливий, перший, потужний крок, - додав він.

Читайте також

Нагадаємо, 7-8 жовтня президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена Зеленська відвідають з офіційним візитом Велику Британію.

Під час візиту заплановані переговори президента з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, після яких відбудеться підписання українсько-британської Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Також заплановані зустрічі Зеленського зі спікером Палати громад парламенту Великої Британії Ліндсі Гойлом, лордом-мером лондонського Сіті Уїльямом Расселом, відвідання Лондонської фондової біржі та зустріч з британськими інвесторами.

1