Зеленський з дружиною відвідають Велику Британію

Глава держави має намір зустрітися з герцогом та герцогинею Кембриджськими
Зеленський з дружиною відвідають Велику Британію
Президент Зеленський (фото Офіс президента)
5 Жовтня 2020, 21:41
читать на русском

7-8 жовтня президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена Зеленська відвідають з офіційним візитом Велику Британію.

Як повідомляє пресслужба глави держави, під час візиту заплановані переговори президента з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, після яких відбудеться підписання українсько-британської Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Читайте також

Планується підписання низки інших двосторонніх документів щодо співпраці у сфері оборони та фінансової підтримки двосторонніх проектів. У межах візиту передбачена аудієнція Президента Володимира Зеленського та Олени Зеленської з герцогом та герцогинею Кембриджськими, - повідомляють у пресслужбі.

Заплановані також зустрічі Зеленського зі спікером Палати громад парламенту Великої Британії Ліндсі Гойлом, лордом-мером лондонського Сіті Уїльямом Расселом, відвідання Лондонської фондової біржі та зустріч з британськими інвесторами.

Нагадаємо, як свідчать данні єдиного вебпорталу використання публічних коштів, на авіаперельоти президента Володимира Зеленського з державного бюджету України витратили 13,98 млн грн.

Читайте також

Найдорожчим виявився переліт Зеленського у січні за маршрутом Київ - Цюріх - Тель-Авів - Київ, який коштував понад 2,5 млн.

Переліт президента на Мюнхенську конференцію у лютому обійшовся у 1,05 млн грн.

Політ до Риму на зустріч з Папою Римським коштував 998 тис. грн.

Послуги з авіаперевезення Зеленського надає Державне авіаційне підприємство "Україна", яке перебуває в управлінні Державного управління справами.