Герцоги Кембриджські прийняли подружжя Зеленських у своєму палаці

Зеленський запросив принца Уїльяма відвідати Україну
Головне
Герцоги Кембриджські прийняли подружжя Зеленських у своєму палаці
Подружжя Зеленських та герцоги Кембриджські Фото: president.gov.ua
7 Жовтня 2020, 18:43
читать на русском

У межах офіційного візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою зустрілися з членами королівської родини Великої Британії, герцогом Кембриджським принцом Уїльямом та герцогинею Кембриджською Кетерін Міддлтон.

Подружжя Зеленських та герцоги Кембриджські Фото: president.gov.ua

Це перша аудієнція Зеленського (Володимир Зеленський  - досьє) у членів королівської родини.

Як повідомляє пресслужба президента України, під час аудієнції принц Уїльям відзначив важливість офіційного візиту Зеленського до Великої Британії.

Володимир Зеленський наголосив на теплому прийомі, який відчуває українська делегація у Великій Британії, та важливості підтримки міжлюдських контактів, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Також під час зустрічі відбувся обмін думками з низки питань міжнародного порядку денного, зокрема щодо екологічних ініціатив, а також двосторонньої взаємодії з питань медичної реабілітації військовослужбовців, гендерної та соціальної рівності, протидії домашньому насильству.

Співрозмовники також обговорили необхідність тісної координації країн світу задля подолання пандемії коронавірусу та забезпечення рівного доступу держав до вакцини у разі її розробки, - зазначає пресслужба українського президента.

Наостанок зустрічі, Зеленський запросив герцогів Кембриджських відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна та Велика Британія підпишуть меморандум про розбудову Військово-морського флоту ЗСУ на 1,25 млрд фунтів стерлінгів.