Україна входить до найважчого епідсезону в умовах пандемії - інфекціоністка

Важливо
Вона вважає, що цей сезон буде найважчим для України
Важливо
22 Жовтня, 12:30 933

Лікарка-інфекціоніст, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України Ольга Голубовська вважає, що зараз Україна входить у найважчий епідеміологічний сезон в умовах пандемії коронавірусу.

Читайте також

Про це вона повідомила під час брифінгу.

За її словами, сьогодні фіксують природне зростання захворювання на коронавірус, яке прогнозували раніше.

Цей (епідемічний - ред.) сезон, в який ми входимо, напевно, буде найважчим з моменту виникнення цієї проблеми. Природно, оскільки зростає загальна кількість хворих. Ми з вами прекрасно розуміємо, що дані офіційної статистики в інфекційній патології завжди відстають від реального поширення захворювання, тому що є деякі хворі люди з коронавірусною інфекцією, у яких негативний результат ПЛР. Це відбувається в усьому світі. Через кілька років ми дізнаємося оціночні дані про поширення цієї інфекції, - заявила Голубовська.

Лікарка зазначила, що через таку кількість хворих не вистачає медичного персоналу, який теж часто хворіє.

У нас нічого не змінилось з доби Середньовіччя, коли йдеться про протидію такого захворювання, проти якого немає засобів специфічної профілактики і лікування. У нас залишається одне - мінімізувати ризики зараження шляхом роз`єднання можливих осередків інфекції, - додала вона.

Читайте також

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 21 жовтня, коронавірусне захворювання підтвердили в рекордної кількості людей — 7 053. Також відомо, що вчора 2 679 пацієнтів одужали, а 116 — помер від ускладнень.