Українці можуть готуватися до підвищення цін на газ

Головне
Нафтогаз оприлюднив жовтневу ПСО ціну газу для виробників тепла
Головне
26 Жовтня, 19:31 927

Нафтогазу довелось переглянути ціну газу для українських виробників тепла на жовтень.

Згідно із повідомленням НАК "Нафтогазу", у жовтні 2020 року оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, яким НАК постачає газ у рамках спеціальних обов’язків, становить 5374,1 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами).

Ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 р. № 867, з урахуванням змін котирувань на європейських газових хабах, - нагадали в Нафтогазі.

Читайте також

Компанія звертає увагу, що за період, який використовується для розрахунків, котирування на природний газ у Європі зросли у порівнянні з вересневими цінами на 26% через підвищення попиту.

Проте, завдяки значним запасам у підземних сховищах газу в Україні, ціна газу для виробників тепла у жовтні зросла порівняно з минулим місяцем на 24%, - зазначають у компанії.

Відзначимо, раніше Нафтогаз підвищив ціни на газ для виробників тепла на вересень на 45% - до 4 318,99 грн за тис. куб. м.

В цілому за три місяці Нафтогаз підвищив вартість газу на 61%, повернувши ціни річної давності.

Наприкінці вересня Нафтогаз України заявив, що вперше за чотири місяці не підвищив ціну на газ.

У жовтні вартість газу для населення в рамках пакета Місячний збережеться на рівні 4,7 грн/куб. м, пакета Річний - 5,24 грн/куб. м (обидві - з ПДВ, без урахування доставки).