Українські студенти безкоштовно навчатимуться у Польщі: умови

Учасниками проєкту Studiujepracuje.pl можуть стати українці віком від 18 до 25 років
8 Вересня, 12:53

Українські студенти можуть безкоштовно навчатися та проживати у Польщі.

Про це повідомили на порталі "Наша Польща".

У Польщі студентам з України пропонують безкоштовне навчання. А також на цей період їм запропонують безкоштовне проживання. Головна умова – поєднання роботи та навчання. Можливість поєднувати роботу з освітою доступна за програмою Studiujepracuje.pl, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що студенти можуть самостійно обрати спеціальність та навчальний заклад, в якому будуть здобувати нову професію та одночасно працювати.

Своєю чергою студентам нададуть допомогу в пошуку роботи та гарантують:

  • Повне покриття вартості навчання.
  • Безкоштовне проживання. Учасникам програми нададуть житло на весь період. Проте, якщо хочете орендувати його самостійно, то будете щомісяця отримувати 600 злотих.
  • Покриття витрат на користування громадським транспортом (150 злотих на місяць).
  • Приватне медичне страхування.
  • Бонус на канікули в розмірі 1800 злотих один раз на рік.

Учасниками проєкту можуть стати українці віком від 18 до 25 років, які вже навчаються, або планують розпочати навчання заочно, онлайн в ВНЗ або поліцеальній школі. Буде запропоновано близько 200 напрямків в різних навчальних закладах. До проєкту долучились навчальні заклади з 85 міст Польщі, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, у Варшаві працює Український освітній центр для громадян нашої країни, які через розпочату Росією війну були змушені виїхати до Польщі.

Читайте також