Українські журналісти вимагають замінити керівницю комунікаційного напрямку ОК "Південь" Наталію Гуменюк

На думку журналістів, Гуменюк невиправдано довго блокувала доступ до постраждалих територій на півдні і її дії негативно вплинули на обороноздатність регіону.
17 Квітня, 14:42

Українські журналісти вимагають  замінити керівницю комунікаційним напрямком ОК "Південь" Наталю Гуменюк на "більш компетентну особу", повідомляє "Детектор медіа".

Журналісти кажуть, що Гуменюк перешкоджала висвітленню злочинів російських військових на півдні, а також забороняла журналістам в'їзд на Херсонщину під час підриву Каховської ГЕС. Медійники додали, що в регіоні також немає доступу до лікарень та стабпунктів, де лікують поранених.

Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк відреагувала на заяву журналістів із вимогою звільнити її з посади через перешкоджання роботі медійників і заборону висвітлювати воєнні злочини Росії. Речниця сказала, що такі твердження "не мають жодного доказу".

Про це Гуменюк розповіла в етері "Радіо Свобода".

Зокрема вона прокоментувала ситуацію з доступом журналістів до підтоплених населених пунктів Херсонської області після підриву Каховської ГЕС.

"Жодних порушень від пресцентру не було. Висвітлення трагедії відбувалося навіть у надскладних умовах. Протягом тижня після підриву опрацьовано понад 800 запитів у спрощеному порядку і всі пресофіцери відпрацювали оперативно. Тому заяви медійників ‒ це абсолютна неправда", ‒ зазначила Гуменюк.

За її словами, доступ надавався "з огляду на безпеку операцій".

"Під час війни ми працюємо над тим, щоб безпека операцій була збережена. А операція як бойовий компонент стратегічного планування знаходиться у введенні командувача і його рішення є визначальним", ‒ підсумувала речниця.