Українські журналісти вимагають замінити керівницю комунікаційного напрямку ОК "Південь" Наталію Гуменюк

На думку журналістів, Гуменюк невиправдано довго блокувала доступ до постраждалих територій на півдні і її дії негативно вплинули на обороноздатність регіону.
Українські журналісти вимагають замінити керівницю комунікаційного напрямку ОК "Південь" Наталію Гуменюк
17 Квітня 2024, 14:42
читать на русском

Українські журналісти вимагають  замінити керівницю комунікаційним напрямком ОК "Південь" Наталю Гуменюк на "більш компетентну особу", повідомляє "Детектор медіа".

Журналісти кажуть, що Гуменюк перешкоджала висвітленню злочинів російських військових на півдні, а також забороняла журналістам в'їзд на Херсонщину під час підриву Каховської ГЕС. Медійники додали, що в регіоні також немає доступу до лікарень та стабпунктів, де лікують поранених.

Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк відреагувала на заяву журналістів із вимогою звільнити її з посади через перешкоджання роботі медійників і заборону висвітлювати воєнні злочини Росії. Речниця сказала, що такі твердження "не мають жодного доказу".

Про це Гуменюк розповіла в етері "Радіо Свобода".

Зокрема вона прокоментувала ситуацію з доступом журналістів до підтоплених населених пунктів Херсонської області після підриву Каховської ГЕС.

"Жодних порушень від пресцентру не було. Висвітлення трагедії відбувалося навіть у надскладних умовах. Протягом тижня після підриву опрацьовано понад 800 запитів у спрощеному порядку і всі пресофіцери відпрацювали оперативно. Тому заяви медійників ‒ це абсолютна неправда", ‒ зазначила Гуменюк.

За її словами, доступ надавався "з огляду на безпеку операцій".

"Під час війни ми працюємо над тим, щоб безпека операцій була збережена. А операція як бойовий компонент стратегічного планування знаходиться у введенні командувача і його рішення є визначальним", ‒ підсумувала речниця.

1