В Україні збільшились вдвічі добові витрати кисню: його постачатимуть з Польщі

Наразі два основних виробники закрились на регламентні роботи
22 Жовтня, 18:38

Україна постачатиме медичний кисень із Польщі, оскільки два українських основних заводи з його виробництва призупинили свою роботу через технічні несправності.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час виступу у Верховній Раді 22 жовтня, МОЗ домовилось про постачання кисню з Польщі, зокрема 240 тонн на тиждень. При цьому в українських лікарнях вдвічі збільшились добові витрати кисню.

Наразі два заводи, які займаються виробництвом медичного кисню, зупинилися на планові регламентні роботи на 10-15 днів. Ще в одного виробника на Західній Україні виникли технічні несправності, - сказав міністр.

Ляшко запевнив, що всі пацієнти отримують необхідну кисневу терапію. Водночас до регламентних робіт на заводах готувались ретельно. МОЗ спільно з виробниками знайшли заміну на цей період.

За його словами, середні витрати рідкого кисню в українських лікарнях на добу в порівняні з квітнем 2021 року збільшилася вдвічі.

Є міста, де споживання кисню сягає сьогодні 45-50 тонн на добу. Сумарний необхідний розрахунковий кисневий потік в країні сьогодні - 977 тисяч літрів на хвилину, - додав міністр.

Нагадаємо, що у Київській міській лікарні показали, як хворі на коронавірус важко переносять хворобу. Вони буквально не можуть відійти від балонів з киснем.

Читайте також наш матеріал: Коронавірус чи ГРЗ: як розпізнати хворобу у дорослих та дітей

Читайте також