Війна в Україні: освітній обмудсмен пояснив, хто відповідатиме за безпеку під час НМТ

Важливо
Одна із ключових вимог до центрів тестування – наявність укриття чи бомбосховища
Важливо
7 Липня, 13:32

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов пояснив, хто відповідатиме за безпеку під час складання національного мультипредметного тесту.

Про це він повідомив під час телемарафону.

Є відповідальний від регіонального центру Українського центру оцінювання якості освіти, який відповідає за виконання всіх вимог, необхідних для максимальної безпеки учасників, - сказав Сергій Горбачов.

Він зазначив, що укриття не завжди рятує людей від обстрілів, тому відповідальність лежатиме на Росії.

Маю зробити важливу, але неприємну ремарку: якщо, не дай боже, щось станеться через приліт, коли навіть в укритті люди можуть постраждати, то тут уже відповідальність на країні-агресорі. Ми відповідаємо за те, що були створені максимально безпечні умови, але ж ми бачимо, що відбувається. Прилетіти може всюди, на жаль. Але регламент прописаний чітко і в ньому передбачено практично все, що необхідно передбачити для максимальної безпеки, - пояснив Горбачов.

За його словами, одна із ключових вимог до центрів тестування - наявність укриття чи бомбосховища.

Зараз уже є затверджений порядок проведення, регламент облаштування пунктів тестування і проведення мультипредметного тесту, чітко визначені вимоги до кожного пункту тестування. Ми бачимо, що є облаштовані приміщення, в тому числі і технікою і засобами захисту. Є розуміння, як це процедурно відбуватиметься, - розповів він.

Він додав, що НМТ призупиниться під час оголошення повітряної тривоги, а учасники спускатимуться до укриттів.

Нагадаємо, абітурієнти у 2022 році складатимуть один національний мультипредметний тест, до якого увійдуть українська мова, математика та історія України, замість чотирьох тестів ЗНО.

Читайте також