За роки незалежності жодної одиниці авіаційної техніки повітряні сили ЗСУ не отримали - речник командування Повітряних сил

Наразі є лише техніка радянського зразка
28 Вересня, 12:51 2196

За роки незалежності жодної одиниці авіаційної техніки ЗСУ не отримали і наразі лише є техніка радянського зразка, яка проходить регулярні перевірки.

Про це, як повідомляє Суспільне, в спецефірі "Українського радіо Харків" заявив речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

За його словами, мова може йти лише про 91-й чи 92-й рік, коли було поставлено кілька винищувачів Су-27.

Жодної одиниці авіаційної техніки Збройним силам поставлено не було. Все, що у нас є, це техніка радянського зразка. Ці літаки мають певний термін випуску. Йдеться про те, як він експлуатувався, як він ремонтувався, — зазначив він.

Ігнат також наголосив на тому, що у 2020 році завод-виробник продовжив строк експлуатації Ан-26 на два роки.

Читайте також

Це відповідальність, кримінальна відповідальність, роботи виконуються на профільних підприємствах. Якщо це літак "Ан", то роботи були виконані на державному підприємстві "Антонов". Розуміємо, яка там відповідальність, — сказав він.

Нагадаємо, що пізно ввечері 25 вересня військовий літак з групою курсантів на борту впав на трасі Харків-Чугуїв за 2 км від аеродрому. На борту було 27 людей (20 курсантів та 7 офіцерів). Один з двох курсантів, які вижили під час авіакатастрофи, помер у лікарні.

Пізніше з’явилося відео падіння літака.

Все що відомо про авіакатастрофу читайте в нашому матеріалі.