Зарплати медпрацівників, які надають допомогу при COVID-19, зростатимуть - Шмигаль

Важливо
Доплати в 300% залишаються
Важливо
9 Жовтня, 18:01 254

Кабінет Міністрів на засіданні у п'ятницю ухвалить рішення про запровадження коефіцієнтів для підвищення заробітної плати медикам, які надають допомогу при COVID-19, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Уряд продовжить збільшувати зарплати медпрацівникам, які надають допомогу при COVID-19. Сьогодні затвердять додаткові коригувальні коефіцієнти, що впливає на вартість послуг і, відповідно, збільшення зарплати лікарям. Наприклад, якщо команди надаватимуть допомогу більшій кількості пацієнтів, то й зарплата буде більшою. Доплати в 300% залишаються, - сказав він під час засідання уряду.

Читайте також

В областях, де за вересень не збільшили зарплати медикам, а таких медзакладів шість, ухвалюватимемо відповідні кадрові рішення, - додав прем'єр (Денис Шмигаль - досьє), передає Інтерфакс-Україна.

Зокрема, йдеться про надбавки лікарям розміром 70% посадового окладу, медичним сестрам - 50% мінімальної заробітної плати, молодшому медичному персоналу - 25% мінімальної заробітної плати з 1 вересня.

Читайте також

Нагадаємо, 15 вересня в.о міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів про плани підвищити зарплати українським вчителям.

Виконувач обов’язків міністра зазначив, що в освітній програмі задля протидії коронавірусу закладено ще один мільярд гривень на наступний бюджетний рік для закупівлі обладнання для робочих місць для дистанційного навчання.