Депутатки ОПЗЖ та "Слуги народу" ходять до Ради з сумками вартістю більше 13 мінімальних зарплат

Славицьку та Смаглюк-Василевську помітили у парламенті з дорогими аксесуарами
Ексклюзив
Депутатки ОПЗЖ та "Слуги народу" ходять до Ради з сумками вартістю більше 13 мінімальних зарплат
Антоніна Славицька та Ольга Смаглюк-Василевська (фото: Парламент UA)
25 Вересня 2020, 18:36
читать на русском

Антоніна Славицька — народний депутат від політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" та депутатка "Слуги народу" Ольга Смаглюк-Василевська були помічені в парламенті минулого пленарного тижня з брендовими сумками Gucci та Salvatore Ferragamo вартістю майже 66 тис. грн. при мінімальній зарплатні простих українців в 5 тис.грн. Принагідно, не так давно депутати проголосували за пропозицію Кабміну та підняли 1 вересеня цього року "мінімалку" з 4723 грн на 277 грн. Про це повідомляє спеціальний кореспондент LB.ua для "Парламент UA" Анна Стешенко.

Читайте також

Так, Славицька, яка наразі є членкинею Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики, була помічена у залі під куполом з впізнаваною моделлю Marmont Gucci. Вартість цієї сумочки, хоч і не з останньої колекції, не падає нижче 2 тис.євро. Саме у такому розмірі аксесуар опозиційної депутатки зараз можна замовити навіть он-лайн за 72.734 грн.

Славицька відома тим, що 2019 року була обрана народною депутаткою 9 скликання від партії Медведчука-Бойко ОПЗЖ під номером 37 у списку як членкиня партії. Керувала адвокатським бюро "Славицька і партнери". А у минулому багато років була помічницею скандального опозиційного екснародного депутата Сергія Ківалова, який ще з часів Помаранчевої революції більше відомий в народі, як "Підрахуй".

Її прізвище також фігурувало у корупційному скандалі. Ще у липні 2019 року детективи НАБУ висунули підозри в корупції і змові з посадовими особами з метою винесення помилкових судових рішень, втручання у діяльність судових органів та перешкоджання роботі вищих судових та інших органів влади. Тоді звинувачення були висунуті деякими суддями Окружного адмінсуду і його главі Павлу Вовку на підставі записів прослуховування їхніх телефонних розмов, які були оприлюднені слідчими Антикорупційного Бюро.

Читайте також

Як виявилося, на той час помічниця Ківалова Антоніна Славицька також брала участь у корупційних діях чиновників, вона передавала зазначеним особам подарунки і повідомлення. Про що свідчать зазначені записи телефонних переговорів.

Того ж дня в Раді нардепка від "Слуги народу" та в минулому журналістка "1+1" Ольга Смаглюк-Василевська прийшла до Ради з не менш впізнаваною сумкою Jet Set бренду Salvatore Ferragamo. Вартість такої сумочки без знижки була більше 2 тис. доларів. Наразі на сейлі таку можна придбати за 1.399 доларів. Доречі, Смаглюк вже не перший раз помічена в парламенті у взутті та з сумками цього люксового італійського бренду.

2019 року була обрана депутаткою Верховної Ради 9 скликання від "Слуги" за виборчим округом №96 (Київська область) як безпартійна. Членкиня однойменної фракції. Наразі є членкинею Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. У Раді з першого дня роботи її вважають депутаткою "групи олігарха Ігоря Коломойського".

Читайте також

У квітні 2020 року вона подала 1500 правок до так званого "антиколомойського закону" про банківську діяльність з метою блокування його ухвалення. А у березні 2020 року фігурувала у медіа скандалі через те, що подякувала проросійському блогеру та ексзаступнику голови Адміністрації Януковича Андрію Портнову "за його внесок у відновлення справедливості в Україні". А у жовтні 2019 була підозрюваною в отриманні 30 тис. доларів за непідтримку в комітеті законопроєкту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що членкиня фракції "Слуга народу" Аліна Загоруйко під час пленарних засідань Верховної Ради України минулого тижня була помічена з сумкою бренду Burberry в моделі Belt з нової колекції. Саме таку сумку у чорному кольорі та з фірмовою підкладкою бренду "у клітинку" без проблем сьогодні можна придбати за 2 тис.євро. або за 65.800 грн.

1