Довірена особа Зеленського у ЦВК та депутатка "Слуги" ходить до Ради з сумкою вартістю понад 13 мінімальних зарплат

При середній зарплаті 40 тис. грн, депутатка прийшла до парламенту із сумкою за понад 65 тисяч гривень
Ексклюзив
Довірена особа Зеленського у ЦВК та депутатка "Слуги" ходить до Ради з сумкою вартістю понад 13 мінімальних зарплат
Аліна Загоруйко (фото: Парламент UA)
22 Вересня 2020, 12:29
читать на русском

Членкиня фракції "Слуга народу" Аліна Загоруйко під час пленарних засідань Верховної Ради України минулого тижня була помічена з сумкою бренду Burberry в моделі Belt з нової колекції.

Про це повідомляє спеціальний кореспондент LB.ua для "Парламент UA" Анна Стешенко.

Саме таку сумку у чорному кольорі та з фірмовою підкладкою бренду "у клітинку" без проблем сьогодні можна придбати за 2 тис.євро. Або за 65.800 грн. І це з середньою зарплатнею нардепа в 40 тис. грн та офіційній мінімальній зарплатні у 5 тис. грн. Простою мовою, сумка нардепки Загоруйко — це більше ніж 13 "мінімалок" простих українців.

Читайте також

Загоруйко відома тим, що була довіреною особою у ЦВК кандидата на посаду президента України Володимира Зеленського під час виборів 2019 року.

На парламентських виборах була обрана народною депутаткою 9 скликання від партії "Слуга народу" за номером 59 у списку як безпартійна. Наразі вона працює заступницею голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Працює над змінами до Виборчого кодексу, законопроєктом про всеукраїнський та місцеві референдуми.

Загоруйко має досвід співпраці з різними партіями. До 2017 року працювала головною консультанткою управління забезпечення діяльності членів Комісії Секретаріату Центральної виборчої комісії, також була помічницею членкині ЦВК Юлії Швець. А 2016 року була у списку пропозицій на нових членів ЦВК від "БПП "Солідарність". У 6 скликанні Верховної Ради працювала помічницею-консультанткою на громадських засадах народного депутата від "Блоку Юлії Тимошенко" Віктора Швеця. Також була старшою консультанткою парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Читайте також

За декларацією 2019 року, нардепка має скромну квартиру у Києві площею 24 кВ м, право власності на яку отримала ще 2009 року. Жодного люксового авто, дорогих прикрас чи годинників. Офіційна зарплатня депутатки за минулий рік склала 153.063 грн та 33.662 грн в ПП "Українська консультативна група". У якості подарунка її син Іван Кучер отримав 128.675 грн. Готівкою Загоруйко задекларувала 500.000 грн та 10.000 доларів. На рахунку в "Приват" — 1.275 грн та 104.523 в "УНІВЕРСАЛ БАНК".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народна депутатка фракції "Слуга народу" Елла Рєпіна, яка пройшла до Верховної Ради за партійним номером 80 та на момент обрання була тимчасово безробітною, наразі з'явилася в парламенті з сумкою Chanel вартістю більш ніж 144 тис.грн.