Безробітна на час обрання "слуга" Рєпіна носить до Ради сумку вартістю понад 5 тис. доларів

Нардепка, яка за 2019 рік заробила 168 тис. гривень прийшла з сумкою за 144 тис. гривень
Ексклюзив
Безробітна на час обрання "слуга" Рєпіна носить до Ради сумку вартістю понад 5 тис. доларів
Народна депутатка Елла Рєпіна (фото: Парламент UA)
18 Вересня 2020, 12:27
читать на русском

Народна депутатка фракції "Слуга народу" Елла Рєпіна, яка пройшла до Верховної Ради за партійним номером 80 та на момент обрання була тимчасово безробітною, наразі з'явилася в парламенті з сумкою Chanel вартістю більш ніж 144 тис.грн.

"Цього тижня, коли парламент засідає в пленарному режимі, депутатка Рєпіна була помічена з культовою сумкою Boy Chanel", — повідомляє спеціальний кореспондент LB.ua для "Парламент UA" Анна Стешенко.

Народна депутатка Елла Рєпіна (фото: Парламент UA)

Ця модель була створена вже покійним Карлом Лагерфельдом. "Іконічний дизайн сумки отримав ім'я першого кохання Габріель Шанель, Артура Бій Кейпела. Прямокутна форма підкреслює чоловічий характер. Ланцюжок-ремінець з широкими ланками демонструє стилістичну єдність чоловічого та жіночого. Застібка у вигляді подвійної літери С — символ, відомий з першого погляду", — йдеться на офіційному сайті бренду.

Читайте також: Депутатка від "Слуги" Гришина похизувалася в Раді браслетом за майже 8 тис. доларів

Вартість цієї сумки-ікони у такому розмірі, що у Рєпіної, стартує від 144.572 грн. Але в такому кольорі, якщо "дуже хочеться", можна придбати за 3.638 євро. Хоч зараз, але pre-owned.

Нагадаємо, що середня зарплатня народного депутата на місяць не перевищує 40 тис.грн без так званих "депутатських", передбачених на виконання обов'язків. Цікаво, що згідно з декларацією за 2019 рік, Рєпіна отримала за цілий рік 168.802 грн зарплатні "за офіційним місцем роботи" як нардеп. Та 156.778 грн у якості тих самих "депутатських", які зазвичай нараховуються за витрати на транспорт та зарплату помічникам.

Аналіз самої декларації депутатки за минулий рік показує, що нардепка має слабкість до хутра та люксових дорогих годинників. Вона задекларувала чотири шуби та годинники таких марок як: Rolex, Humblot, Harry Winston, Cartier. А її чоловік — Григорій Рєпін — два годинники Breguet та Rolex. Правда, вартість такої колекції подружжя не вказало.

Читайте також: "Слуга народу" Скічко прийшов до Ради у годиннику за майже 21 тисячу доларів

Рєпіна відома тим, що народилася 17 листопада 1973 р. в Донецьку. Зараз працює головою підкомітету з питань функціонування небанківських фінансових установ та страхової діяльності Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики. Відома законодавчими ініціативами "про ломбарди та ломбардну діяльність". А також змінами до Податкового кодексу та інших законів щодо "детінізації виробництва сільськогосподарської продукції". Можливо, тому що до обрання депутатом була співвласником фермерського господарства "Василевське" разом із чоловіком — Григорієм Олександровичем Рєпіним — депутатом Донецької обласної ради 6-го скликання. Також вона була засновницею компанії ТОВ "Благодатнівське-2011". Підприємство займалося насамперед вирощуванням зернових та технічних культур, фруктів, а також овочівництвом та розведенням великої рогатої худоби.

Також Рєпіна працювала економістом кредитного відділу в АКБ "Донкредитінвест". Цей банк раніше контролювався народним депутатом 5-6 скликань від "Батьківщини" і Партії регіонів Олександр Шепелєв, який потім став головним фігурантом справи про розкрадання коштів "Родовід Банку".

1