Зеленський на Донбасі вшанував пам’ять загиблих захисників Авдіївки

Президент поклав квіти до Меморіалу пам’яті воїнів Операції об’єднаних сил
30 Липня, 15:00

Під час робочої поїздки до Донецької області президент України Володимир Зеленський поклав квіти до Меморіалу пам’яті воїнів Операції об’єднаних сил/Антитерористичної операції, які загинули в боях за Авдіївку.

Як повідомляє пресслужба глави держави, цей меморіал у 2021 році отримав статус знака пам'яті.

Довідково (за інформацією ОП). Біля авдіївської промзони понад тисячу днів тривали запеклі бої за Україну. Найважче протистояння відбувалося 29 січня – 3 лютого 2017 року за участю 72-ї ОМБр. Її бійцям вдалося відтіснити проросійські збройні формування з позицій. Тоді в бою загинув капітан Андрій Кизило, якому посмертно присвоєно звання Героя України.Саме після цих сутичок військовослужбовці 72-ї ОМБр та волонтери створили пам'ятний знак-інсталяцію на честь загиблих захисників Авдіївки, який було відкрито у вересні 2017-го. 2019 року було встановлено дві плити з іменами полеглих бійців.

У 2021 році з метою увічнення пам’яті загиблих захисників України командування 72-ї ОМБр за підтримки Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації ухвалило рішення щодо реконструкції знака пам'яті та передачі його на баланс міста.

Читайте також